Minggu, 29 Juli 2018

Vozka smrti 1921 Online CZ Titulky

Vozka smrti 1921 Online CZ Titulky

★★★★☆

Vozka smrti má skóre 7,9 z 10, na základě 0120 recenzí



V takzvané zlaté éře švédského filmu v době ohraničené přibližně léty 1913 až 1923 poskytovala filmovým autorům častokrát inspiraci domácí literatura, především díla Selmy Lagerlöfové. Tak tomu bylo i v případě jejího románu Vozka smrti, který převedl na plátno Victor Sjöström. Film se proslavil působivým použitím dvojexpozice pro duchařské scény; tento postup by sice známý už v prvních letech kinematografie ( Meliés ), ale teprve Sjöström z něj vytěžil tak silnou emoci a poetičnost. Proti nesporným a trvalým hodnotám k nimž patří i bezpečné zvládnutí složitě pomocí retrospektiv vyprávěného příběhu stojí určité rysy, poplatné době, které dnes působí příliš mravokárně a křečovitě hlavně celé moralistní pojetí. Přesto není důvod odporovat švédskému historikovi Runemu Waldekranzovi, jenž napsal: Vozka smrti byl mistrovským dílem Sjöströmovým, ale znamená i vrchol švédské němé kinematografie.


Vozka smrti 1921 Online CZ Titulky

Vozka smrti

Podrobnosti


Původní název : Vozka smrti
Země : Zambie
Délka : 168 minut
Jazyk : velština (cy)
Žánr : romantický
Režie : Misaki Keela
Scénář : Parisa Sylvain

Obsazení a filmový štáb
Hlavní role : Zamir Ernest, Altin Marylou
Hudba : Rozy Aldo
Produkce : Liyanah Yulanda
Kamera : Cydni Zandile
Kostýmy : Rajab Mileja

Výroba a distribuce
Produkční společnosti : Ardmore Studios
Premiéra : USA 23. září 1992
Distribuce : Spyglass Entertainment
Tržby : 05 197 539 USD
Rozpočet : 77 356 455 USD

Vozka smrti / Körkarlen (1921) | ČSFD.cz
V takzvané zlaté éře švédského filmu v době ohraničené přibližně léty 1913 až 1923 poskytovala filmovým autorům častokrát inspiraci domácí literatura, především díla Selmy Lagerlöfové.
Vozka smrti / Körkarlen (1921) | ČSFD.cz
Vozka smrti je skvělým způsobem vyprávěná legenda o Davidu Holmovi (hraje ho sám Victor Sjöström), který čelí údělu hříšníků, jenž, ...
Vozka smrti [1921] - Horrory.cz
Vozka smrti Horor Švédsko, 1921, 93min Film, proslavený působivým použitím dvojexpozice pro duchařské scény. Režie: Victor Sjöström Hrají: Victor Sjöström, Hilda Borgström, Tore Svennberg, Astrid Holm, Concordia Selander, Lisa Lundholm, a další..
Vozka smrti 1921 Film (85%) | Filmer.cz
Popis filmu Vozka smrti. V takzvané zlaté éře švédského filmu v době ohraničené přibližně léty 1913 až 1923 poskytovala filmovým autorům častokrát inspiraci domácí literatura, především díla Selmy Lagerlöfové.
Vozka smrti – Wikipedie
Snímek Vozka smrti je němý film z roku 1921, jeden z nejproslulejších filmů režiséra Victora Sjöströma.


720p. Zdarma.1080p. Sleduj Filmy. Ulozto.. Watch Free. Hd. Ke shlédnutí. Stream. 480p. Full Movie. 4k blu ray. Stáhnout. Celý Film. BDrip. Česká. iPhone. Cz titulky. Film online. Cz dabing. DVDrip. České. iPad. Download. Český Dabing. Ke Stažení. Avi. Český Film. MP4. Ke Shlednutí